Wil jij er voor zorgen dat jij je botten zo lang mogelijk sterk kunt houden?

Bot wordt gedurende ons leven constant gevormd en afgebroken om klein letsel te herstellen en zodat het lichaam de grote hoeveelheid calcium in het botweefsel kan gebruiken om vitale functies te ondersteunen.

Tijdens de kindertijd en adolescentie is de snelheid van de vorming groter dan de snelheid van de afbraak. Na de leeftijd van ca. 25-30 jaar verandert dit wat geleidelijk leidt tot verlies van botsterkte en massa.

 

In Japan is natto een traditioneel gerecht dat al honderden jaren wordt gegeten. Dit is het gerecht met het hoogste gehalte Vitamine K2 en vooral MK-7 ( menachinon) wat eigenlijk bacterieel gefermenteerde sojabonen is.

Vrouwen  uit gebieden in Japan met een hoge consumptie van natto hebben aantoonbaar minder botbreuken en hebben over het algemeen gezondere botten dan vrouwen waar natto minder vaak wordt gegeten. Deze vitamine komt voor in kaas, yoghurt, kwark en andere gefermenteerde producten.

Onderzoeken die in het afgelopen decennium zijn gepubliceerd laten zien dat vitamine K2 een belangrijke bijdrage levert aan het ontwikkelen van de botsubstantie tijdens het opgroeien en helpt ons onze botten te versterken in een normaal leven.

Oorzaken van osteoporose

Wist jij dat jij je serum concentratie van vitamine K2 nu kan testen met een dry spot bloedtest? Test je vitamine K2 serum concentratie

Volg en deel ons:
Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.