Wat is nu de voornaamste oorzaak van veel chronische gezondheidsklachten?

Toen ik in Nederland kwam wonen zag ik dat hier veel mensen zijn met chronische gezondheidsklachten en ziekten als Alzheimer, dementie, gewrichtsziekten, hart -en vaatziekten en diabetes.

Na een aantal jaren hier gewoond te hebben zag ik dat een groot percentage van de bevolking vanaf jongs af aan geregeld bewerkt voedsel eten en vooral gefrituurd voedsel eet zoals patat, kibbeling en kroketten.

Omdat ik zo een geweldige passie voor gezondheid heb, ben ik op zoek gegaan hoe ik deze mensen kan helpen om toch hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Waarom is dit nu zo ongezond? Het veroorzaakt dat je te veel Omega 6 vetzuren in je lichaam heeft. Trouwens de hoeveelheid omega-6 in ons lichaam is de laatste 50 jaar met maar liefst 200% gestegen. Dit is dus de voornaamste reden waarom er tegenwoordig in alle Westerse landen tegenwoordig veel meer mensen zijn met chronische gezondheidsklachten en ziekten dan bijvoorbeeld 50 jaar geleden.

Eet jij ook geregeld bewerkt vlees of ander bewerkt eten? Omega 6 zit ook in koekjes, chips, margarine, al het goedkope vlees, kant-en-klaar soepen, pasta sauzen, veel plantaardige oliën, pindakaas, soja en fast food. Dieren eten tegenwoordig veel granen, soja en mais in plaats van gras.

 

 

Zelfs als je 2 keer per week vette vis eet krijg je nog niet voldoende Omega 3 binnen. Je kunt het belang van voldoende Omega 3 vergelijken met het onderhoud van je auto. Het is belangrijk dat je auto goed gesmeerd is.

Het is dus niet voldoende om de hoeveelheid Omega 6 in je lichaam te verminderen. De oplossing is om je ratio van Omega 3&6 in balans te hebben. Wil je weten wat jouw ratio van Omega 3&6 is? Je kunt het nu laten testen. Het zal je verbazen dat zelfs mensen met een gezond dieet en gezonde leefstijl een onbalans van Omega 3&6 hebben. Jij kunt het hier laten testen. Omega 3 ratio test

In deze afbeelding kun je duidelijk zien dat de celmembranen flexibel zijn als er voldoende Omega 3 vetzuren aanwezig is. Het is belangrijk voor de toelaatbaarheid van voedingsstoffen en spelen een belangrijke rol om je cellen soepel te houden.Ook spelen ze een rol bij de overdracht van taken zoals de doorlaatbaarheid van voedingsstoffen in je cellen. 

 

 

In deze video zie je welke werking Omega 3 in je lichaam heeft.

YouTube video

 

Waarom kies ik voor de Omega 3 olie van Eqology?

De omega-3 olie komt uit kabeljauw, schelvis en koolvissen die uit de koude, voedzame Arctische Oceaan wordt gevist. EQ Pure Arctic Oil is een visolie (EPA en DHA), met toegevoegde organische koudpersen van hoge kwaliteit olijfolie uit Kreta, vitamine E (stabilisator), smaak (citroen), vitamine D3.

Wil jij ook jouw kans om een chronische ziekte te krijgen uitstellen? Hier is jouw oplossing.

 

Volg en deel ons:
Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.