Wat betekent het voor jou as jij minder last hebt van je depressie?

Het is opvallend hoeveel mensen tegenwoordig een depressie of andere psychische klachten hebben. Hiervoor kunnen diverse redenen zijn. Misschien heb je te maken gehad met een trauma en heb je moeite om het te verwerken. Of je hebt niet de liefde en ondersteuning van familie en vrienden gekregen die je zo nodig had.

Toch zijn er in sommige landen beduidend minder mensen met een depressie of psychische klachten. Als je bijvoorbeeld mensen in de Blue Zones bestudeert dan merk je dat depressie en andere psychische klachten daar helemaal niet voorkomen. Depressie komt niet voor in de Blue Zones

Als ik het dieet en de leefstijl van een groot deel van onze bevolking bestudeer dan zie ik dat veel mensen van jongs af aan te veel bewerkt voedsel eten. Vooral bewerkt vlees zoals knakworstjes, hotdogs, rookworst, frikadellen en vleesbeleg op het brood. Daarnaast vinden veel mensen het prima om geregeld patat en gebakken vis te eten of ander gefrituurd voedsel.

Dit veroorzaakt ten eerste een verstoorde darmflora. Je darmen en je hersenen communiceren met elkaar. Als je niets doet om je verstoorde darmflora te herstellen is de kans groot dat je niet lekker in je vel zit.

Wat is jouw suikerinname eet jij geregeld snoep  of drink jij geregeld frisdrank of andere producten met een hoge suikergehalte? Te veel suiker is funest voor je hersenfunctie het veroorzaakt een overprikkeling van je hersenen waardoor jij je niet goed voelen.

Een andere reden is de grote hoeveelheid alcohol die studenten drinken. Stel jezelf de vraag of jij dat ook gedaan hebt. Alcohol onttrekt voedingsstoffen aan je lichaam. Ook veroorzaakt het veel schade aan je brein en andere organen.

Ben je eveneens tijdens je studentenjaren vaak nachten wakker gebleven, dan heeft dit schade aan je hersenen veroorzaakt. Je hebt minimaal 7-8 uren slaap nodig om de stress van iedere dag te verwerken. Slaaptekort veroorzaakt veel schade aan je hersenen.

Het is al vaak aangetoond dat sporten zeker één van de effectiefste methoden is om beter om te gaan met een depressie. Ik ben ook geneigd om snel depressief te raken. Ik heb evenmin altijd zin om te sporten; toch dwing ik mijzelf ertoe. Na een uur sporten heb ik veel energie, voel ik mij vrolijk en kan ik bergen verzetten.

Daarnaast zijn er tal van activiteiten die je kunt doen om je te helpen om van je depressie af te komen. Denk eens aan mindfulness, yoga, wandelen, lezen of vrijwilligerswerk. Misschien vind je dat laatste een gek idee, toch kan ik het je aanraden. En je zult je zeker beter voelen. Er is altijd iemand die zich slechter of eenzamer voelt dan jij. Door iets voor een ander te doen geeft het jou weer de kracht om door te gaan.

Als je veel bewerkt voedsel eet met transvetten dan veroorzaakt dat een onbalans tussen Omega 6 en Omega 3. De vis die we tegenwoordig in Nederland eten bevat bijna geen Omega 3. Vandaar dat het belangrijk is om het in te nemen via supplementen of als pure Omega 3 olie.

Heb jij Omega 3 capsules ingenomen en proef je de vis uren later nog of vond je het gewoon vies? Dat komt omdat de visolie niet van een goede kwaliteit vis geperst is. En omdat het in aanraking gekomen is met zuurstof. Het is dan minder goed werkzaam.

Mijn vraag aan jou is: wat heb je tot nu toe geprobeerd om van je depressie af te komen? Het is een feit dat antidepressiva niet effectief werken. Bovendien werkt het verslavend en heeft het veel bijwerkingen.

Wat betekent het voor jou als je na verloop van tijd veel minder last hebt van je depressie of je andere psychische klachten? Door het innemen van pure Omega 3 olie herstel jij de onbalans van Omega 3 en Omega 6 in je lichaam. Jij zult weer zin krijgen in het leven en meer van het leven kunnen genieten.

Ik wil je graag helpen zodat jij met sprongen vooruitgaat; dat wil jij vast en zeker!

 

Volg en deel ons:
Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram

Geef een reactie

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.