Waarom is het belangrijk om te investeren in jouw gezondheid?

De meeste mensen vinden het eten van biologische groenten en fruit voldoende voor een optimale gezondheid. Toch is de bodem uitgeput; daarnaast wordt al het tropische fruit tegenwoordig onrijp geoogst. Hierdoor missen we veel voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een gezond en sterk immuunsysteem.

We hebben tegenwoordig veel meer stress

Het kost steeds meer moeite om goed om te gaan met de stress in je leven.

Onze levens zijn de laatste jaren in een versnelling terecht gekomen. We hebben veel meer stress en prikkels door bijvoorbeeld social media. Daarnaast is het drukker op de weg: overal herrie en lawaai. Dit, in combinatie met o.a. luchtvervuiling, gebrek aan beweging en bewerkt eten, zorgt ervoor dat je immuunsysteem tot wel 30% minder goed functioneert dan 20 jaar geleden.

Denk jij dat je gezond bent?

Veel mensen vinden dat ze gezond zijn als ze geen klachten hebben. Dit is zeker één van de grootste misverstanden allertijden. Je lichaam is fantastisch gemaakt. Als er een wanbalans is probeert je lichaam altijd eerst zichzelf te herstellen.

Dit herstel kan weken, maanden en zelfs jaren duren. Als je lichaam niet meer in staat is zichzelf te herstellen krijg je pas een klacht of een verdacht plekje op je lichaam. Tegen de tijd dat je naar de arts gaat ben je dus al jaren ziek. Dit is nu net wat de medici je niet vertellen.

Wat is het verschil tussen gezondheid en wellness?

Dit is dan ook het verschil tussen gezondheid en wellness. Met wellness wordt bedoeld dat je er alles aan doet om zo lang mogelijk fit en vitaal door het leven te gaan.

Wat ga jij doen om je vitaliteit in stand te houden?

De vraag is nu alleen: waar kies jij voor? Ik ben een aantal jaren op zoek geweest naar een methode om dit doel te bereiken. Ik ben ervan overtuigd dat je zelfs vandaag op een natuurlijke wijze je vitaliteit in stand kunt houden. Uiteraard in combinatie met een gezond dieet en een gezonde leefstijl.

Volg en deel ons:
Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram

Geef een reactie

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.